Effekterna Cannabis har på träning och fysik.

De två viktigaste aktiva beståndsdelarna som finns i cannabis är THC och Cannabidiol. De används främst för medicinska och fritidsändamål, antingen ensamma eller tillsammans. Vissa läkare har godkänt användningen av cannabis som ett läkemedel. Andra förbjuder strikt dess användning som ett berusande medel eller som ett ämne som leder till missbruk. Food and Drug Administration har ännu inte klassificerat CBD som ett läkemedel eller medicin. Men många idrottare fortsätter att ta cannabis även om det ännu inte är godkänt av FDA. Denna artikel kommer att diskutera effekterna av CBD hos idrottare och varför fritids- och professionella idrottslag nu använder det.

Cannabis Bud

Cannabidiol

Cannabidiol, även känd som CBD, är en komponent i cannabis, som har anmärkningsvärda antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper. Faktum är att många läkemedelsföretag för närvarande utvecklar CBD för olika sjukdomar. Detta beror på att det är mycket fördelaktigt som en naturlig energikälla och därmed motverkar det konstanta behovet av att urinera för människor som är beroende av kokain. Under de senaste åren har CBD varit föremål för stor medieuppmärksamhet. En viktig anledning till detta är de många framstående sportstjärnorna som har erkänt att de använder cannabis. Om du för närvarande tar något läkemedel för din diabetes, högt blodtryck, epilepsi, illamående, depression eller något annat tillstånd, bör du på allvar överväga att lägga till cannabisolja i det.

CBD är inte bara en effektiv naturlig energikälla för människor som är fysiskt aktiva; det är också en utmärkt källa till smärtlindring för dem som lider av artrit, artros och kronisk smärta. Det är ett kraftfullt antiinflammatoriskt medel. Så det har effektivt behandlat inflammation i leder, muskler och andra delar av kroppen. En studie genomförd på mänskliga ämnen som är involverade i fotbollsspel visade att CBD minskade mängden smärta som spelare upplevde under spelet. Dessutom har CBD visat sig vara mycket effektivt för att minska ledsvullnad och inflammation. Nya studier tyder också på att cannabidiol kan minska inflammationen i samband med artrit.

Ytterligare effekter av cannabis

Förutom att lindra smärta, tyder bevis på att CBD hjälper till att förebygga degenerativa sjukdomar som Alzheimers och Parkinsons. Det finns fler fördelar. En fördel med CBD är förbättrad prestanda hos patienter som lider av sömnlöshet. En annan är att rökare har en minskad risk att drabbas av stroke.

De som tar höga doser syntetisk CBD (förskrivs också till personer som återhämtar sig från vissa sjukdomar) upplever onormal hjärnaktivitet. De tror att de upplever minnesförlust, men detta tillstånd kan hänföras till ökade THC-nivåer. Regelbunden konsumtion av cannabis har kan minska risken för Alzheimers och demens och öka prestationen hos idrottare.

Hur cannabis har påverkat idrottare

US Soccer sa nyligen att de inte anser att CBD är ett förbjudet ämne. Trots detta fortsätter vissa idrottare att konsumera cannabis även när de tävlar i sanktionerade sporttävlingar. Denna kontrovers belyser en allvarlig implikation. Idrottare fortsätter att konsumera cannabis även om det kan öka risken för allvarlig skada eller dödsfall.

Enligt en nyhetsrapport övervakar American College of Sports Medicine noggrant karriären hos fotbollsspelaren Hope Solo, som för närvarande är i truppet för det amerikanska landslaget.

Hope Solo arresterad över cannabis

På grund av brist på tillförlitlig forskning har de exakta effekterna av cannabis på prestanda inte fastställts. Solos positiva drogtest har dock lett till flera störande fakta. Polisen arresterade Vancouver Whitecaps fotbollsspelare i augusti och anklagade henne för marijuanainnehav och DUI efter att ha dragit henne med två andra Whitecaps-spelare i bilen. Solo medgav att ha rökt marijuana och tagit kokain före en match mot Montreal Impact. Hennes arrestering resulterade i att hans tre månaders avstängning upphävdes och att hans kontrakt med Whitecaps omedelbart upphörde. Canadian Soccer League granskar ärendet och har ännu inte avgjort något i saken.

Vissa effekter av CBD

CBD tros bidra till att minska riskerna för minnesförlust, ångest och depression hos diagnostiserade personer. Förutom psykiska problem har vissa studier visat att cannabisanvändning kan öka risken för hjärtsjukdomar. Vissa hävdar till och med att det kan öka sannolikheten för att bli inblandad i en bilkrasch. Idrottsforskare tror att långvarig cannabisanvändning kan minska musklernas förmåga att hantera fysisk stress och öka den tid det tar för en idrottare att återhämta sig från en sportrelaterad skada. Längre återhämtningstider kan leda till att en idrottsman missar ett sportrelaterat test under sin karriär. Forskning har visat att cannabisbruk av idrottare också kan påverka deras prestanda negativt under matcher. Det har visats att cannabisanvändare upplever kortare viloperioder än de som inte konsumerar cannabis

Om det finns bevis för att cannabisanvändning stör sportprestanda, kan effekterna vara djupa och långvariga. Hittills finns det inga avgörande bevis som visar om cannabisanvändning försämrar idrottares prestanda eller om de helt enkelt presterar mindre bra än icke ogräsanvändare. Oavsett har forskare börjat göra systematiska granskningar av det potentiella sambandet mellan cannabisanvändning och atletisk prestanda. Vi behöver mer pågående forskning om Cannabis påverkan på atletisk prestanda. För att avgöra om användningen verkligen är skadlig eller inte måste vi eliminera andra faktorer som står för idrottarnas dåliga prestanda för att vara avgörande. För närvarande är det uppenbart att fler studier behövs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *