Olympiska skandaler och de japanska spelen

De olympiska spelen ger alltid en gnista av entusiasm och spänning i alla hörn av världen. Varje nation på jorden lägger händerna på dessa olympiska guldmedaljer, som ges för att visa de bästa mänskliga egenskaperna under atletiska tävlingar. Dessa guldmedaljer gör det möjligt för varje land att visa upp den verkliga innebörden av konkurrens. I vissa hörn av världen har dessa guldmedaljer blivit en symbol för stolthet för nationen. I Japan förblir de dock lite förvirrade när det gäller denna fråga, eftersom de fortsätter att vara förbryllade över det faktum varför det tilldelas guldmedaljer i deras land men inte i andra länder.’

De Olympiska Spelens Ringar

Olympiska regler

Faktum är att dessa guldmedaljer inte kommer från landet självt, utan från en viss organisation som heter International Olympic Committee. För att kvalificera sig till de olympiska spelen måste varje land lämna in sitt tävlingsschema för de senaste fyra åren innan spelen faktiskt kan anordnas. Var och en av de deltagande länderna får lika många platser. Regeringarna i varje land bestämmer tillsammans de övriga detaljerna i spelen. De implementeras sedan i det olympiska schemat. Eftersom Japan inte deltog i de olympiska spelen förrän 2021 har det inte varit mycket problem med schemaläggningen och uppgifterna om guldmedaljerna.

Det har dock förekommit spekulationer om det verkliga syftet bakom utdelningen av guldmedaljer. Vissa människor hävdar att tilldelningen av guldmedaljer är en marknadsföringsgimmick och inget mer. Andra hävdar att guldmedaljer är en symbol för fred och ära. Och även om det kan finnas viss sanning i dessa anklagelser, bör guldmedaljer aldrig missbrukas av någon anledning. Alla sätt att skapa ekonomisk vinst genom att ge guldmedaljer är helt oacceptabelt.

Skandaler vid De Spelen

De olympiska spelen Japan har varit full av skandal och transplantat under de senaste decennierna. Detta kan helt enkelt bero på att det japanska folket tenderar att hålla sig ifrån andra kulturer och tenderar att värdera sin egen existens så högt. Det faktum att många olympiska idrottare har japanskt arv bidrar också till denna negativa syn på landet

Skandalerna överraskar inte den internationella olympiska kommittén, som tidigare hade övervakat förberedelserna för spelen. Många idrottare, både manliga och kvinnliga, visade sig använda falska identitetshandlingar och falska pass. Detta resulterade i sin tur i att många tjänstemän fixade tävlingarna. De idrottare som vann fick inte rättvis behandling på grund av korruption inom organisationskommittén och de olympiska idrottarna.

Det olympiska svaret

Regeringen har dock tagit kontroll över situationen. De har utsett specialkommissioner för att utreda och föra de ansvariga för skandalen. Bland de straffade tjänstemännen är chefen för Olympic Sports Confederation, som är generalsekreterare, Japans premiärminister, Tokyo guvernör och chef för National Olympic Committee. Det första de måste göra är att avbryta spelen. Detta kan bara göras genom att ändra de inställda datumen och platserna för spelen.

Med spelets annullering kommer Japan att kunna fokusera på förberedelserna för spelen. Det finns många utmaningar för dem. Den viktigaste kommer att hantera skandalen. När människor fortsätter att bojkotta spelen kommer många inte att besöka Japan. Turister som planerade att besöka Japan kommer att undvika landet helt.

Spelarna får under tiden inte låta skandalen påverka deras prestanda. De bör behålla sitt engagemang och lojalitet mot laget. Om de gör det kommer de att kunna hjälpa till att driva laget mot dess framgång. Genom hårt arbete och lagarbete kan Japan säkert vinna OS på fyra år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *